Over Can-ine

Can-ine, gecertificeerde hondeninstructeur voor gedragstraining van uw hond

Gecertifieerde hondengedragstherapeut Can-Ine

Toen mijn eerste kindje slechts een paar weken oud was, leerde hij mij al één van de belangrijkste levenslessen die iemand je kan leren: hij leerde me luisteren. Ik hoorde hem natuurlijk al luid en duidelijk bij het eerste geluidje dat hij maakte, maar het echte luisteren kwam pas weken later.

Ik had mij nochthans goed voorbereid. Mijn hoofd zat vol met goede raad, informatie die ik had opgezocht, verwachtingen van hoe het zou moeten zijn, dromen, angsten, … en dan kwam de realiteit. Het liep niet zoals verwacht en de frustratie groeide.
Tot die ene dag, 3 weken later. Ik stond op en besloot dat het een goede dag zou worden. Ik keek naar mijn prachtig kind en vroeg me af wat hij dacht, wat hij voelde, wat hij zou willen, wat hij nodig heeft, … Vanaf die dag ging alles makkelijker.

Communicatie op een hondvriendelijke manier

Die levensles was een grote ommekeer in mijn aanpak met honden. Ook daar begint het verhaal vaak met een verwachtingspatroon dat ons blokkeert nog te kunnen zien wat de behoeftes van onze hond zijn. Mijn opleiding bij Geert De Bolster bevestigde dan ook dat de meest effectieve manier om gedrag bij te sturen, de meest hondvriendelijke manier is, gebaseerd op natuurlijke communicatie.

Als gecertifieerde hondeninstructeur wil ik jullie graag bijstaan om de relatie met jullie hond te verbeteren. Een relatie gebaseerd op wederzijds respect; waarin wordt gecommuniceerd in plaats van gecommandeerd; waar begrip is voor elkaar. Want met net dat beetje meer begrip kom je zoveel verder.

Gedragstherapie voor honden! Tijd voor actie!

Werk vandaag nog aan een betere relatie met uw hond - de keuze is aan u.

Share This